Tips voor het ontwerpen van een kleine badkamer in Amsterdam

Als je in Amsterdam woont, weet je waarschijnlijk dat de vastgoedprijzen hier behoorlijk hoog zijn. Het is dan ook niet verwonderlijk dat de gemiddelde vierkante meter prijs in Amsterdam een van de hoogste is van Nederland. Als je op zoek bent naar een woning in Amsterdam, kan het zijn dat je genoegen moet nemen met een kleiner huis dan je zou willen. Een kleine badkamer kan dan een uitkomst bieden. Het ontwerpen van een kleine badkamer is niet alleen praktisch, maar kan ook stijlvol en comfortabel zijn. Hieronder delen we enkele tips voor het ontwerpen en of verbouwen van een kleine badkamer in Amsterdam.

Maak slim gebruik van de beschikbare ruimte

Bij het ontwerpen van een kleine badkamer is het belangrijk om slim gebruik te maken van de beschikbare ruimte. Plaats bijvoorbeeld geen grote kasten of meubels die de ruimte nog kleiner maken. Kies in plaats daarvan voor compacte en functionele meubels die de ruimte open en luchtig houden. Overweeg ook om de hoeken van de badkamer te benutten door hoekmeubels te gebruiken.

Minimaliseer de kleuren

Het gebruik van lichte kleuren kan een kleine badkamer optisch groter laten lijken. Gebruik bijvoorbeeld lichte tinten zoals wit, beige of lichtgrijs op de muren en vloeren om een ruimtelijk effect te creëren. Probeer het kleurenpalet ook zo veel mogelijk te minimaliseren om een rustige uitstraling te behouden.

Kies voor een inloopdouche

Een inloopdouche is een geweldige manier om ruimte te besparen in een kleine badkamer. Het neemt minder ruimte in beslag dan een traditionele douchecabine en geeft je badkamer een modernere uitstraling. Overweeg bijvoorbeeld om een glazen wand te plaatsen om de ruimte open te houden.

Overweeg zwevende meubels

Zwevende meubels zijn ideaal voor kleine badkamers omdat ze minder ruimte in beslag nemen dan traditionele meubels. Door meubels aan de muur te bevestigen, zoals een wastafel of een badkamerkast, bespaar je ruimte op de vloer en zorg je voor een ruimtelijker gevoel.

Maak gebruik van spiegels

Spiegels zijn niet alleen functioneel in een badkamer, ze kunnen ook een ruimtelijk effect creëren. Door het plaatsen van een grote spiegel op de muur creëer je een optische illusie van meer ruimte. Overweeg bijvoorbeeld om een spiegelwand te maken of om spiegels te gebruiken als deuren voor de badkamerkast.

Laat daglicht binnen

Het binnenlaten van daglicht kan een kleine badkamer groter laten lijken. Overweeg bijvoorbeeld om een raam te plaatsen of om te kiezen voor glazen deuren om natuurlijk licht binnen te laten. Als er geen ramen in de badkamer zijn, overweeg dan het gebruik van verlichting om een heldere en uitnodigende sfeer te creëren.

Kies voor slimme opslagoplossingen

In een kleine badkamer is het belangrijk om slimme opslagoplossingen te gebruiken. Kies bijvoorbeeld voor een smalle badkamerkast of voor een wandrek om handdoeken en toiletartikelen op te bergen.


Kies voor een hangend toilet

Een hangend toilet is niet alleen modern en stijlvol, maar het neemt ook minder ruimte in beslag dan een staand toilet. Hierdoor creëer je meer ruimte in je badkamer en oogt de ruimte ook rustiger en strakker.

Maak gebruik van verlichting

Verlichting kan een belangrijke rol spelen bij het ontwerpen van een kleine badkamer. Door het gebruik van lichte verlichting creëer je een heldere en uitnodigende sfeer. Plaats bijvoorbeeld spotjes boven de wastafel of onder de badkamerkast om de ruimte te verlichten.

Houd het simpel

Een van de belangrijkste tips bij het ontwerpen van een kleine badkamer is om het simpel te houden. Te veel accessoires, meubels en decoratie kunnen de ruimte rommelig maken en kleiner laten lijken. Kies in plaats daarvan voor een paar stijlvolle accessoires die de ruimte verfraaien zonder te veel ruimte in beslag te nemen.

In een stad als Amsterdam kan het ontwerpen van een kleine badkamer een slimme keuze zijn als je ruimte wilt besparen en toch een stijlvolle en functionele badkamer wilt hebben. Door slim gebruik te maken van de beschikbare ruimte, lichte kleuren te gebruiken en te kiezen voor functionele meubels en opslagoplossingen, kun je een kleine badkamer omtoveren tot een stijlvolle en praktische ruimte. Hopelijk helpen deze tips je bij het ontwerpen van jouw kleine badkamer in Amsterdam!

Op zoek naar de beste badkamer renovatie in Amsterdam? Neem dan nu contact op voor een vrijblijven offerte.

Share:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn
On Key

Related Posts